Rån på Drottningtorget

En person blev på morgonen utsatt för ett rån vid Drottningtorget. Gärningspersonen kunde kort därpå gripas.
– Det var både slump och tur, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg

ANNONS
|

Det var strax innan 05-tiden på fredagsmorgonen som en polispatrull gjorde sin vanliga vända runt Drottningtorget när en privatperson tillkallade polisens uppmärksamhet.

– Det är en privatperson som vinkar till sig patrullen och pekar ut den misstänkte personen som precis rånat honom på airpods, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen kontrollerade den utpekade personen och mycket riktigt hade han airpods på sig.

– När han inte kan redogöra hur han kommer över dessa och det inte går att koppla upp till dennes mobiltelefon, men de kopplas upp till målsägandes mobiltelefon, grips han, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Själva rånet ska ha skett precis innan polispatrullen dök upp.

– Det var lite tumult där han blev av med dem. Den målsägande hamnade på backen och blir hotad av rånaren att han ska hugga honom. Men han har inget vapen utan det handlar bara om verbala hot, säger Christer Fuxborg.

Offret är en man i 20-årsåldern och klarade sig utan fysiska skador. Gärningspersonen är en man i 25-årsåldern som nu är misstänkt för rån.

– Det var både slump och tur, säger Christer Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS