Räddningsinsats efter förare till båt

På fredagseftermiddagen sökte sjöräddningen efter en förare till en båt som hittades mellan Långholmen och Franholmen. Tre enheter och en helikopter deltog i sökinsatsen. Vid 15.30-tiden återfanns föraren oskadd.

ANNONS
|

Vid tiotiden på fredagsförmiddagen fick Sjöräddningen ett samtal om en strandad båt i ett skär mellan Långholmen och Franholmen. Väl på plats konstaterades att båten var tom och en sökinsats efter föraren inleddes.

– Fendrarna är på utsidan och motorn var uppfälld vilket skulle kunna vara ett tecken på att den slitit sig. Men vi kan inte utesluta att en person varit ombord på båten och söker därför efter ägaren, sa sjöräddningsledaren Joanna Paraiso, på förmiddagen.

Sjöräddningen sökte efter en person med tre enheter och helikopter. Även en så kallad inre spaning pågick.

– Vi försöker få tag på ägaren till båten för se om personen befinner sig på land. Men det har vi inte lyckats med ännu, sa Joanna Paraiso.

ANNONS

Vid 15.30-tiden återfanns föraren oskadd.

– Personen har gett sig till känna och insatsen är avslutad. Personen befann sig på land, säger Christel Englund på sjöräddningen.

Någon gång på torsdagskvällen hade båten gått på grund.

– Personen fick lämna båten och uppger att han fick simma till land, säger Christel Englund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS