Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Problem i tågtrafiken på Göteborgs central

Tågtrafiken från Göteborgs central påverkas under fredagen efter ett signalfel som drabbade stationen på förmiddagen. Signalfelet uppgavs vara avhjälpt vid 10.55 – men kort därefter rapporterades det vara tillbaka. Vid lunchtid är signalfelet löst.

Vid 09.45-tiden på fredagen inträffade ett signalfel på Göteborgs centralstation. Två tåg tvingades vända vid Gamlestadstorget och en avgång mot Alingsås blev inställd. Problemet var avhjälpt vid 10.55 – men kom tillbaka. Men nu vid lunchtid är signalfelet avklarat.

– Det hade reparerats, men nu har det kommit tillbaka. Vi återkommer med mer information, säger Katarina Wollfram på Trafikverket.

Alla tåg förutom de två som tvingades vända i Gamlestaden har kommit in till centralen, men med förseningar. Trafikverket varnar också för följdförseningar.

– Det har varit förseningar på uppemot en timme sedan det första felet inträffade, och det brukar ta ett tag innan tågen kört ikapp, säger Katarina Wollfram på Trafikverket.

Strax innan ett meddelade man att tågen skulle gå enligt tidsschemat.

– I stort sett ska det inte vara några förseningar men vi kan inte garantera det. Det är viktigt att man har lite extra koll på sin avgång eftersom det kan förekomma förseningar på enstaka avgångar, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Jonathan Nord Ekfeldt på Västtrafiks pressavdelning berättar att alla tåg, både ankommande och tåg som avgår från centralen påverkas.

– Tågen rullar, men med förseningar och vi vet i nuläget inte när felet är åtgärdat, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.