Pråmen hade lossnat från sin kajplats vid Stigbergstorget och låg och flöt framför Amerikaskjulet.
Pråmen hade lossnat från sin kajplats vid Stigbergstorget och låg och flöt framför Amerikaskjulet. Bild: Läsarbild

Pråm rymde i Göteborgs hamn

Vid tio i åtta på morgonen fick GP in tips om att något var på rymmen i hamninloppet. Det visade sig vara en pråm som slitit sig.

ANNONS
|

På torsdagsmorgonen var det en pråm vid Stigbergskajen som gav sig ut i hamnen på eget bevåg. GP-läsare tipsade om hur den låg och flöt utanför Amerikaskjulet vid tio i åtta på morgonen.

Enligt Västtrafik hade det ingen påverkan på linjetrafiken.

– Det var en båt som hade lossnat från sin förtöjning där som drev ut lite grann men den är tillbaka nu igen, säger Stefan Strömberg, pressansvarig på Göteborgs hamn.

Att båtar eller pråmar sliter sig i hamnen förekommer inte ofta.

– Det är inte vanligt men inte heller så allvarligt, så länge det är folk på plats och kan ordna det snabbt.

ANNONS

Göteborgs hamn har själva en båt som ligger i farleden och håller koll, som snabbt kan vara framme och hjälpa till vid sådana här händelser.

Den flytande pråmen "fångades in” av hamnens båt och enligt Västtrafik hade händelsen ingen påverkan på morgontrafiken.
Den flytande pråmen "fångades in” av hamnens båt och enligt Västtrafik hade händelsen ingen påverkan på morgontrafiken. Bild: Läsarbild
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS