Posthotellet bestämde sig för att våren är här

Nio grader, mulet och regn under eftermiddagen. Det satt långt inne, men när Posthotellet hade vårfest sprack det till sist upp till tonerna av Laleh.

ANNONS
|

Clarion Hotel Post har gjort en tradition av att inviga julen tillsammans med Faktum när bland annat rosetten på hotellet tänds. Efter god respons från allmänhet där så bestämde man sig för att satsa på våren också. På torsdagen satsade man på kör, närodlad mat och vårtal vid hotellentrén och terrassen.

– Vårt julevenemang ligger tidigt i säsongen, så vi ville göra det med vårevenemanget också, säger ansvarige från hotellet, Erik Sjölin.

Det vill säga fyra dagar före Valborgsmässoafton. Nu gjorde ju inte vädrets makter någon direkt charmoffensiv, men på terrassen där regionala utställare erbjöd närproducerad äppelmust, choklad och marmelad fanns det värmelampor. Och när kören Loud'n Proud satte igång framför hotellentrén verkade den skönsjungande, vitklädda skaran ha en viss tumme med väderleken.

ANNONS

Solglimt

När kören klämde i som mest i Seasons of love från Rent, Vintern rasat ut och Lalehs en stund på jorden silade vackra solstrålar fram ur töcknet och lyste upp guldmosaiken vid entrén.

Körledaren Kristian Hvitfeldt höll också ett vårtal där han prisade våren, kärleken och grönskan – som ska komma.

Två av de cirka hundra besökarna på evenemanget var kompisarna Elin Lustig och My Green.

– Vi såg det via Facebook, men vädret var väl lite segt.

Nicole Chen stod och lyssnade på körsången lätt förundrad med en kabinväska bredvid sig.

– Jag kom direkt från Malmö med tåget och ska besöka en väninna i stan. Jaså, det är en vårfest? Det är lika kallt här som i Skåne, sade hon och skyndade vidare.

ANNONS