Portad från allsvenskans matcher

ANNONS
|

Anders heter egentligen något helt annat, han är i 20-årsåldern och har ett fast jobb. Han har följt sitt lag under flera år, men säger att han inte tillhör någon specifik supportergrupp.

I den här artikeln går vi inte in på exakt vad han hade gjort för att beläggas med tillträdesförbud. Det som hände, hände inne på arenan.

Och det finns två versioner.

Han hade druckit en hel del inför den här matchen, åtta till tio starköl, och minnesbilden av vad han gjorde är inte glasklar. Tingsrättens beslut baserades dock inte enbart på vad som hände den här matchen, utan också på andra händelser, som Anders nekar till att ha varit inblandad i.

ANNONS

Du hade druckit väldigt mycket. Är det supporterkultur?

– Nej, det skulle jag verkligen inte säga, de flesta matcher har jag sett nykter, sen är det många som dricker till matcherna och laddar på krogen.

Hade du gjort det du gjorde om du inte druckit?

– Nej, det tror jag inte.

Vad tycker du om tillträdesförbud som straff?

– Det beror ju lite på vad man gjort, några har blivit avstängda av lätta skäl. Då är det ju tråkigt. Missköter man sig kan jag förstå det.

Hur ser du på firmakulturen med regelrätta, planerade bråk?

– Jag tycker det är kul med att man sjunger ramsor. Klart att det inte ska vara kränkande och rasistiskt, men det ska vara lite kaxigt.

Och bråken mellan firmor?

– Det tycker jag inte har med fotboll att göra.

Har du varit med?

– Nej, men jag känner människor som varit inblandade. Jag vet ju att sådana människor letar efter andra som vill bråka med dom. När jag träffat på personer från andra lag som vill bråka så vet dom att jag inte vill slåss och då brukar de inte bry sig.

Du menar när du träffar personer från firmor som inte tillhör ditt lag?

ANNONS

– Ja, många tror att de slår första bästa med en halsduk, men det är en falsk bild, Samtidigt accepterar jag inte vad de står för.

Varför anmäler du inte de m som slåss ?

–Jag tror inte det gör nytta.

Finns det någon risk menar du?

– Tror jag definitivt att det finns, man får helt enkelt hålla sig utanför. Det hade inte känts bra, de är ju huliganer. Anders har fått visst stöd av den klubb han sympatiserar med och har också haft möjlighet att följa lagets träningsmatcher, trots tillträdesförbudet.

ANNONS