Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rim Bouzoubae har höjt sina betyg tack vare läxhjälpen av Emilia Corneliusson och de andra volontärerna.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Populärt få läxhjälp på Stadsbiblioteket

– Jag har höjt mina betyg tack vare läxhjälpen, säger Rim Bouzoubae 13 år. Hon går till Stadsbibliotekets läxhjälp där volontärer från bland annat Röda Korset jobbar ideellt med att unga fixar läxorna.

De som behöver hjälp med sina läxor kan gå till Stadsbiblioteket för att så stöttning. Röda Korset är den organisation som erbjuder läxhjälp tillsammans med Mattecentrum och Göteborgs universitet, de samarbetar med Stadsbiblioteket.
Man kan få hjälp med sina läxor om man går på mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet, komvux och SFI. Mattecentrum står för hjälpen med matteläxorna för eleverna från högstadiet och uppåt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

All läxhjälp är gratis och de som jobbar där arbetar ideellt på sin fritid. Man behöver inte boka tid utan det är drop- in som gäller, man dyker bara upp med sina läxor.
Emilia Corneliusson jobbar som volontär på Röda Korset och är den som samordnar volontärerna som arbetar med läxhjälpen från Röda Korset. Hon jobbade tidigare i Bergsjön med läxhjälpen och tyckte det var väldigt kul.
– Man känner att man gör skillnad, jag tycker lite det är min skyldighet att ta den tiden att hjälpa till säger hon.

Emilia Corneliusson berättar att de jobbar oftast enskilt med eleverna, ibland kommer de endast en gång med en svår läxa de önskar hjälp med. En del återkommer regelbundet, då lär man känna dem och pratar om livet och allt möjligt säger hon.
– Det är kul att få följa dem och stötta under en längre tid, säger hon.
Vilka ämnen kan man få hjälp med på läxhjälpen?
– Det är alla möjliga, svenska, matte, historia, samhällskunskap, ja alla ämnen i grundskolan. Men matte och svenska är det de flesta vill ha hjälp med, enligt Emilia Corneliusson.

Från Röda Korset jobbar det mellan tre-fem volontärer vid varje tillfälle med läxhjälpen. Men Emilia Corneliusson säger att de önskar fler läxhjälpare.

Hur har det gått för de som kommit hit?
– Jag kan se en utveckling hos barnen och jag får bra feedback från föräldrarna vilket känns bra, säger Emilia Corneliusson.

Rim Bouzoubae, 13 år, har gått hos läxhjälpen i två år och är mycket nöjd, hon har höjt sitt betyg tack vare läxhjälpen berättar hon.
– Jag behöver mest hjälp med matten.

Hur fick du veta att läxhjälpen fanns?
– Det var min lärare på Franska skolan som berättade det för klassen, säger Rim Bouzoubae.

Alexandra och Marina Novakovic, 14 och 13 år har kommit till Stadsbiblioteket och eftermiddagens läxhjälp för att studera, de berättar att de har gått här i två år och är mycket nöjda med hjälpen de får. Även mamma Sanna Novakovic tycker det är toppen med läxhjälpen.
– Vi kommer när vi behöver hjälp och det blir väl varannan vecka, säger Alexandra Novakovic.

Vilka ämnen brukar ni vilja ha hjälp med?
– Matte och NO-läxor är det vi oftast behöver hjälp med, säger Marina Novakovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.