Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Populära området ska få orangeri

Wallenstam har omfattande – och delvis hemliga – planer för Artillerihallarna på Magasinsgatan. Klart är i alla fall att ett orangeri ska byggas på platsen.

Till nästa sommar ska den stora inglasade tillbyggnaden området vara klar, enligt Marina Fritsche, regionchef på Wallenstam.

– Vi ser att det här är ett område med fantastisk potential. Det är populärt redan nu men vi vill kunna vidareutveckla det, säger hon.

Det inglasade orangeriet kommer höra till caféet Da Matteo och är ritat av Kaka arkitekter.

– Det blir ett modernt tillskott men som formmässigt följer de äldre husen runtomkring, säger Annika Hedeblom, arkitekt som arbetat med projektet.

Foodtrucksen blir kvar

Ytan utanför caféet används i dag som uppställningsplats för flera foodtrucks, bland annat av välkända Strömmingsluckan. Planerna på ett 60 kvadratmeter stort orangeri kommer inte påverka deras verksamhet, enligt Wallenstam.

– Tanken är att de även i fortsättningen ska kunna finnas på platsen, säger Marina Fritsche.

Vid Artilleristallarna finns också ett stort garage. Det ska också rustas upp och göras i ordning för att kunna bli butiksyta. Men exakt vem som kommer flytta in i lokalerna är än så länge hemligt.

– Än så länge är det inte helt klart. Vi vill kunna öppna upp den gamla garagebyggnaden som bara används till bilparkering. Vi för just nu en dialog om vem som kommer att flytta in där, säger Marina Fritsche.

Det har länge diskuterats hur lokalerna vid Artilleristallarna ska användas. Bland annat fanns det för några år sedan ett förslag om att Göteborgs konsthall skulle kunna flytta in. Det förslaget fick senare skrotas. Ny hemadress för konsthallen lär istället bli ett magasin i Frihamnen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.