Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Polisstudent tvingas lämna utbildningen

En polisstudent körde 60 kilometer för fort och förlorade körkortet. Ändå körde hon bil en vecka senare. Nu måste polisstudenten lämna sin utbildning.
— Det är beklagligt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var i våras som studenten ska ha kört 130 kilometer i timmen längs Oscarsleden i Göteborg, trots den högsta tillåtna hastigheten var 70 kilometer i timmen, vilket SVT Nyheter var först med att uppmärksamma.

Polisen beslagtog hennes körkort vid tillfället. Ändå ska hon ha ertappats med att köra bil en vecka senare. Då ska polisstudenten ha visat upp ett gammalt körkort.

— Det är olämpligt, blir man av med körkort ska man omedelbart lämna in det, det borde man känna till som studerande. Det är beklagligt, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Tvingas lämna utbildningen

Efter händelsen åtalas studenten för grov olovlig körning och missbruk av urkund. Utöver det tvingas hon att lämna polisutbildningen eftersom polisens personalansvarsnämnd anser att hon är olämplig att fortsätta.

SVT skriver att studenten i förhör säger att hon inte har kört olovligt med mening, eftersom hon trodde att hon fick köra bil i väntan på ett beslut från Transportstyrelsen.

Hon ska också ha sagt att hon visade upp sitt gamla körkort för polisen eftersom de ville se en identitetshandling.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.