Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En polispatrull attackerades under natten av flera maskerade personer. Bilden är en arkivbild.  Bild: Johan Nilsson/TT
En polispatrull attackerades under natten av flera maskerade personer. Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Polispatrull attackerades med sten

En polispatrull i Backa attackerades under natten av flera maskerade personer som kastade sten mot polisbilen. Situationen eskalerade och en stor insats inleddes vid platsen. Polisen utreder nu händelsen som våldsamt upplopp.

Det var vid 01.34 natten till söndagen som polisen inledde en större insats i Backa på Hisingen. En polispatrull som befann sig i området hade då blivit attackerad av flera maskerade personer.

– Det var en ensam polispatrull som blev attackerade med stenkastning av ett 20-tal maskerade personer, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

När tumultet växte inleddes en större polisinsats vid platsen. Förutom stenkastning ska det även ha förekommit skadegörelse i området.

– Man hade flera stycken konfrontationer med polis under natten. Vi var där med ganska mycket personal, framförallt initialt, säger Morten Gunneng.

Utreds som våldsamt upplopp

Det hela ska ha utspelat sig kring Akkas gata med omnejd. Personerna som kastade sten ska både ha sprungit till fots och använt sig av bilar, enligt polisen.

En anmälan om våldsamt upplopp, försök till grov misshandel och grov skadegörelse har upprättats. Ingen person ska ha skadats.

– Det var inga skador på någon person, men en del plåt- och glasskador på polisbilar. Men det kan vara en del materiella skador vi inte känner till än, säger Morten Gunneng.

Alla inblandade personer är kända av polisen sedan tidigare. Men bakgrunden till upploppet är oklart.

– Det var fem år sedan vi hade oroligheter i Backa senast. Man ville inte ha polisen i området, men nu verkar man ha brutit den strategin, konstaterar Morten Gunneng.

En person misstänks för drograttfylla och flera personer misstänks för narkotikabrott och grovt brott mot knivlagen. I nuläget har ingen person gripits misstänkt för våldsamt upplopp.

Insatsen vid platsen avslutades vid 05.30 under söndagsmorgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.