Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Polisman ihjälkörd i polisjakt efter väpnat rån

Fyra maskerade personer rånade en butik i Sävenäs med ett pistolliknade föremål. En polisman blev påkörd i samband med jakten efter rånarna. Polisen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Texten börjar efter tv-klippet


En 43-årig polisman blev på söndagen ihjälkörd i samband med en polisjakt. Jakten påbörjades efter att fyra personer begått ett väpnat rån i en butik på Kaggeledstorget, i Björkekärr i östra Göteborg. Tre av rånarna sprang över motorvägen E20 vid Ånäsmotet.

När polismannen följde rånarna till fots över vägen blev han påkörd av en bilist. Han fördes med ambulans till Sahlgrenska Universitetsjukhuset, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har blivit underrättade.

LÄS ÄVEN: Erik Nord: "Nu måste vi ta hand om varandra"

Polishelikopter i jakten

Det var vid halv tio-tiden på söndagsförmiddagen polisen larmades om att en tips- och tobaksbutik vid Kaggeledstorget hade blivit rånad.

– Det var fyra personer som rånade butiken. En av dem hotade personalen med ett pistolliknande föremål, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson vid region Väst.

Personerna avvek från platsen i en bil. En polishelikopter och polispatruller användes för att jaga efter gärningsmännen. Tre personer som setts springa över E20 invid Ånäsmotet kunde ganska snabbt gripas.

– Men de är fyra stycken. De sprang över E20 vilket gjorde att vi fick stänga av vägen kort för att helikoptern skulle kunna assistera i gripandet av de tre männen, säger Christer Fuxborg. 

Det var i samband med gripandet som polismannen blev ihjälkörd.

Fjärde rånaren gripen

Jakten efter den fjärde gärningsmannen fortsatte och 30 minuter senare greps även den personen i närområdet. En hundpatrull har spårat upp ett vapen och polisen ska undersöka om det är det vapnet som användes vid rånet. Om och i så fall vad rånarna har stulit är fortfarande oklart

Butiksbiträde fick lättare skador i huvudet 

När rånet genomfördes skadades butiksägaren i huvudet, men enligt polisen var skadorna inte såpass allvarliga att ägaren behövde åka till sjukhus.

– Personalen i butiken är chockade, säger Christer Fuxborg.

Butiken är nu stängd och avspärrad för teknisk undersökning. De fyra gripna männen är nu misstänkta för rånet på Kaggeledstorget. Samtidigt har polisen inrett en utredning kring olyckan på E20, som enligt polisen behandlas som en ren olyckshändelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.