Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polisjakt: Rån mot telebutik

En telebutik i centrala Göteborg rånades strax innan lunch. Nu pågår en intensiv polisjakt efter rånarna, enligt polisen.

Det var vid elvatiden på måndagen som polisen larmades om ett rån mot en telebutik i centrala Göteborg.

Hotade personalen

Enligt Tommy Nyman, presstalesman hos polisen i Göteborg, var rånarna beväpnade och hotade personalen.

– Två gärningsmän ska ha hotat personalen med pistolliknande föremål, men vi vet inte vad rånarna fått med sig, säger han.

Här grips en av männen i en bil i centrala Göteborg.

Söktes med flera enheter

Efter rånet flydde rånarna till fots mot Stora Nygatan. Polisen sökte med flera enheter efter de misstänkta, och har kunnat gripa två män misstänkta för dådet.

– En man greps i en bil runt Stora Nygatan vid 11.17, och den andra mannen greps vid spårvagnarna vid centralstationen klockan 11.20, säger Tommy Nyman.

En man fortfarande på fri fot

Polisen fortsätter sökandet efter ytterligare en misstänkt person. Bilen som den ena mannen greps i är tagen i beslag, och butiken är avspärrad för teknisk undersökning.

En förundersökning om misstänkt grovt rån har inletts.

– Just nu arbetar vi med att hålla förhör med de gripna. Sen ska vi se om det finns varor i den beslagtagna bilen som matchar med det som har försvunnit från butiken. Det rör sig om ett antal mobiltelefoner, men vi vet ännu inte till vilket värde, säger Tommy Nyman. 

Söker på andra platser

Han säger också att polisen kommer att genomföra teknisk undersökning på andra platser, som kan vara kopplade till dådet. 

– Men vi kan inte gå in på vilka platser det rör sig om. 

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.