Läsarbild
Läsarbild

Polisjakt på mc i Göteborg

En mc-förare vägrade stanna i centrala Göteborg. Sedan fortsatte jakten upp till Heden där motorcykeln körde in i en radiobil.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 17 som en polispatrull signalerade åten motorcyklist på Vasagatan att den skulle stanna. Motorcykelförarenstannar emellertidinte utan ökar istället farten och fortsätter köra. Polisen inleder därmed en jakt på mc:n.

– Jakten avslutades när motorcykelföraren körde in i radiobilen. Nuär han misstänkt för en massa trafikbrott, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Enligt ett vittne på platsen ska det inte ha gått till på det viset som polisen beskriver det. Motorcykeln ska iställethaprejats av polisen.

– Vi åkte efter den polisjakt där polisen följde efter en motorcyklist. När vi kom fram vid korsningen mellan Heden och Gamla Ullevi så prejade radiobilen motorcykeln i farten så att denna ramlade. Sen grep tre poliser gärningsmannen, enligt vittnet Madelene Svala.

ANNONS

Misstänks ha kört påverkad

Polisens presstalesman har däremot knapphändig information om ärendet. Han har därför svårt att kommentera uppgiften att polisen ska ha prejat ned den misstänkte.

–Jag har bara uppgifter från poliserna som rapporterat tillbaka från fälten. Det kan vara sant att man prejar motorcykelnoch attden kör in i bilen då, menar Västra Götalandspolisens presstalesman Tommy Nyman.

Är det praxis att man gör så?

–I ett sånt här fall när nån vägrar stanna så försöker man få stopp på den. Hur man gör detavgör förhållanden på plats, säger Tommy Nyman.

Motorcykelföraren är en man i 35-årsåldern. Han ska inte ha skadats vid stoppet.Enligt polisens uppgifter saknar mc-förarenkörkort och han misstänks även för rattfylleri. Dessutom kommer han att rapporteras förtrafikbrott, för att han vägratstannapå polismans tecken och för vårdslöshet i trafik.

ANNONS