Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polisjakt efter att föremål kastades in i konsthall

Flera polispatruller har under eftermiddagen sökt en man i dunjacka som misstänks för att ha kastat in ett föremål i Röda Stens konsthall.
– Det ska lukta kraftigt med bensin i en målarverkstad där föremålet kastades in genom en ruta, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Polisen larmades om händelsen klockan 17.20 på måndagseftermiddagen. Enligt polisen ska ett föremål ha kastas in genom en ruta som krossades i samband med händelsen.

– Föremålet ska ha kastats in i en målarverkstad och det ska lukta kraftigt med bensin i lokalen. Det ska röra sig om någon form av petflaska, säger Christer Fuxborg.

I samband med händelsen ska en man i dunjacka ha setts lämna platsen och sedan tagit sig vidare längs en gång- och cykelbana i riktning mot Nya varvet.

– Vi har tre enheter som är utlarmade. En är på plats vid konsthallen, en annan letar efter gärningsmannen och en tredje är på väg till platsen, berättade Fuxborg vid 17.30-tiden.

Vid 18-tiden hade sökandet efter mannen avslutats.

– Vi har haft en hund på plats, men den har inte fått upp något spår. Vi har ett namn på en eventuellt gärningsman och vi har också beslagtagit den här petflaskan. Nu får vi analysera om det innehöll någon bensin eller brännbar vätska eller om den här bensinlukten kommer från något annat i målarverkstaden. Vi har tagit upp en anmälan om skadegörelse och sedan vi får se vad det här landar i, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.