Polisinsats stoppade spårvagnstrafiken

En stor polisinsats inleddes i Tynnered efter ett larm om pågående skottlossning. Spårvagnstrafiken stoppades på flera linjer och på plats kunde polisen säkra två personer – och en kolsyrepistol. En person är gripen, misstänkt för grov misshandel.

ANNONS
|

Det hela började med en dispyt mellan en man och en kvinna vid Briljantgatan. Därefter larmades polisen om en misstänkt skottlossning i området, men exakt vad som har hänt är ännu oklart.

Polisen larmades till platsen och drog in all spårvagnstrafik mellan Frölunda torg och Opaltorget. Väl på plats säkrade polisen två personer.

– Det är personer som är kända av oss sedan tidigare, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Polisen hittade även en kolsyrepistol och fick vittnesuppgifter om att flera personer ska ha sprungit från platsen. En person, en man i 35-årsåldern, har gripits misstänkt för en grov misshandel av en kvinna.

ANNONS

– Vi genomför en rad olika utredningsåtgärder på platsen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen: Kontakta oss gärna

Polisen har även utrett om det rör sig om ett misstänkt vapenbrott.

– Om någon har sett eller hört någonting får man gärna kontakta polisen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Polisen letar i området efter fler personer som varit involverade i händelsen. Strax innan 18.30 meddelade Västtrafik att spårvagnstrafiken rullade som vanligt igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS