Polisinsats på högstadieskola efter knivlarm

Polisen har under eftermiddagen utrett ett olaga hot på högstadieskola på Hisingen efter att en lärare slagit larm om att en ung person varit vid skolan och hotat två personer.
– Det är ett bråk mellan unga personer och någon säger sig också ha sett en kniv, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polisen larmades till skolan klockan 14.53 då en lärare slog larm.

Polisens presstalesperson Anna Göransson berättade under insatsen att ärendet rubricerades som ett olaga hot.

– Det finns två målsägande och det har förekommit hot och man har då också sett en kniv. Vi har inte fått tag på någon gärningsman ännu. Det ska inte röra sig om någon elev på skolan, men det ska röra sig om en person som är i ungefär samma ålder, berättade Anna Göransson.

Enligt Göranssons kollega Stefan Gustafsson är insatsen nu avslutad. Han berättar fortsatt att ingen person har kommit till allvarlig fysisk skada.

ANNONS

Bakgrunden och vad som egentligen har hänt på skolan kommer nu utredas av polisen.

– Det är ett bråk på en skola mellan unga personer. Någon säger sig ha sett en kniv och någon säger sig ha blivit slagen.

Enligt Gustafsson letar polisen i nuläget inte aktivt efter personen som ska ha uttryckt hoten.

– Vi har ett namn på personen, säger Stefan Gustafsson.

Han beskriver i övrigt insatsen som relativt odramatisk.

– Det är klart att det blir uppmärksamhet kring när något händer på en skola, vi har haft en insats där som är avslutad nu, och det har inte varit en särskilt stor insats, säger polisens presstalesperson.

ANNONS