Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polishus avspärrat - misstänkt föremål hittat

Polishuset i Göteborg spärrades på torsdagseftermiddagen av efter att ett misstänkt föremål lämnades in till polisen. - Personalen har uppfattat det som att det kan vara farligt då måste vi hantera det som att det är farligt, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm. Föremålet visade sig senare vara en fyrverkeripjäs.

Det misstänkta föremålet lämnades in vid Stampgatan 28 vid Ullevi i Göteborg. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– En person kom in till receptionen med ett misstänkt farligt föremål. Men det är för tidigt att säga vad exakt det rör sig om, berättade polisens presstalesman Ulla Brehm kort efter larmet.

Till en början kunde hon inte berätta om hur föremålet såg ut.

– Personalen har uppfattat det som att det kan vara farligt då måste vi hantera det som att det är farligt. Vi följer våra rutiner, sa Ulla Brehm.

I huset har säkerhetspolisen kontor. Här finns också en reception där man kan lämna in polisanmälningar, det finns också en passmottagning. 

Inte evakuerats

Huset evakuerades aldrig, men tre poliser stod utanför för den avspärrade entrédörren så att ingen skulle kunna ta sig in i polishuset.

En person som arbetar i byggnaden uppgav att han inte hade hört något om någon evakuering.
- Jag har inte fått några uppgifter om att man har evakuerat, sa Ulla Brehm under insatsen.

Vid 16-tiden uppgav polisen att den inlämnade är någon typ av fyrverkeripjäs och avspärrningarna hävdes. Föremålet har också undersökts av polisens bombgrupp. De kunde inte svara på om föremålet bedömdes som farligt eller inte, utan hänvisade till polisens presstalesman. 

Fyrverkeripjäsen har nu tagits hand om av polisen. 

Enligt uppgift till GP är pjäsen av intresse för vidare utredning. Ett problem med att säkra eventuella bevis från föremålet är att det handskats av en person som inte kopplas till några brottsmisstankar.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.