Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

ARKIVBILD: HANNES OJENSA

Polishelikopter jagade inbrottstjuvar i Göteborg

En polishelikopter sågs cirkulera intensivt över Lundby kring lunchtid på fredagen. – Det är ett pågående villainbrott där, sa polisens Viktor Prästbacka.

Larmet om villainbrottet kom vid 11.30. Personen som bor i villan hade legat och sovit eftersom han jobbat natt. Men vaknade plötsligt av märkliga ljud.

– När han går upp och kollar ser han två inbrottstjuvar som försöker bryta sig in genom hans altandörr. Tjuvarna sprang sedan från platsen. De uppges ha varit blåklädda och haft en kofot med sig, berättar Västra Götalandspolisens presstalesman Thomas Fuxborg.

 

Jakt med polishelikopter

Polisen åker ut till platsen med patruller. Även polishelikoptern deltar i jakten på de misstänkta inbrottstjuvarna.

– När vi fick larmet var det pågående. Då är det klart att det är stor hjälp att ha helikoptern med när det gäller att lokalisera gärningsmännen, sa Viktor Prästbacka, vakthavande befäl vid Region Väst.

Han tillägger:

– Normalt skickar man kanske inte helikoptern på uppdrag som dessa men sannolikt är det så att den var ute på "vanlig" patrullering när larmet kom. 

Polisjakten pågår i nästan två timmar. Under denna tid kontrolleras två män som till en början verkar stämma in på signalementet som villaägaren lämnat. Men dessa visar sig inte ha något med saken att göra.

Vid klockan 13:30 kan polisen meddela att de avslutet sökandet efter de misstänkta tjuvarna. Det skrivs en anmälan om försök till inbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.