Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Poliser fick vård – andades in rök

Branden som bröt ut under torsdagsmorgonen på Aschebergsgatan i Göteborg orsakade kraftig rökutveckling. Fyra poliser ska ha fått vård efter att de andats in rök i samband med att de evakuerade boende.
– Fyra poliser var tagna av röken, men det togs inget beslut att skicka dem till sjukhus. De vårdades på plats, säger Klas Lüppert, räddningsledare på plats.

Branden, som startade i en lägenhet på Aschebergsgatan, spred sig sedan vidare till vinden i byggnaden. Röken från branden har varit kraftig och synts över centrala Göteborg under förmiddagen.

Inga personer som befunnit sig i byggnaden ska vara skadade.

Under den tidiga torsdagsmorgonens evakueringar ska dock ett antal poliser ha rökskadats i deras ambition att hjälpa de boende. Men det ska inte röra sig om några allvarliga fall.

– Fyra poliser var tagna av röken, men det togs inget beslut att skicka dem till sjukhus. De vårdades på plats, säger Klas Lüppert, räddningsledare på platsen.

Enligt den information som Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen, fått till sig ska poliserna ha klarat sig undan relativt väl.

– De har blivit kontrollerade av ambulanspersonal på plats. De ska ha andats in rök. Men jag har inga uppgifter på att det ska vara på den nivån att de är skadade. Det är klart att om man står för nära och i fel vindriktning så är det inte bra, säger han.

Polisen har rubricerat branden som mordbrand men misstänker i nuläget inte att något brott ska ligga bakom.

– Det är mest bara för att vi ska kunna göra de rent tekniska utredningarna, så rubriceringen är egentligen bara en ren teknikalitet. Vi vet var branden har startat och det är där vi kommer att lägga våra resurser så fort vi kan komma in i lägenheten, säger Christer Fuxborg.

Polisen har varit på plats sedan tidigt i morse för att spärra av och det är stopp för både bil- och spårvagnstrafik i området runt branden.

Hur länge kommer ni vara kvar och spärra av?

– Det är jättesvårt att säga, vi pratar nog timmar. Ett eftersläckningsarbete i en sån här omfattande brand det kommer ta tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.