Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Polisens vädjan efter lärarmordet: "Hjälp oss lösa det här"

Polisen har fortfarande ingen gripen eller misstänkt efter det brutala mordet på den 27-årige lärarvikarien i Lövgärdet. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp i jakten på mördarna. – Vi löser inte det här utan allmänhetens hjälp. Det får vara slut på tystnadskulturen. Vi vill att människor som vet något om det här pratar med oss, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Det har nu gått två dagar sedan den 27-årige lärarvikarien sköts ihjäl på parkeringsplatsen utanför Willys vid Lövgärdet centrum i Angered. 

LÄS OCKSÅ: Man mördad i Göteborg - tre gärningsmän jagas

Poliser GP har pratat med har beskrivit mordet som en ren avrättning. 27-åringen jagades in i sin bil och sköts till döds inför ögonen på elever på Lövgärdesskolan där lärarvikarien arbetade. 

LÄS OCKSÅ: Flera barn ska höras om mordet

Under lördagsmorgonen satt polisens presstalesman Christer Fuxborg med på ett så kallat utsättningsmöte i polishuset i Göteborg inför att polisen under dagen kommer att genomföra dörrknackning i Lövgärdet. 

– På mötet gick vi igenom vad som ska genomföras under dagen, vad som är viktigt att tänka på och hur utredningsläget ser ut. Vi kommer att röra oss i området både i dag och imorgon och knacka dörr och prata med människor. Ser man någon av mina kolleger vill vi gärna att man går fram och pratar med dem och berättar om saker man eventuellt har sett eller hört om det här, säger Christer Fuxborg. 

LÄS OCKSÅ: Skolan sörjer sin vän och kollega

Han berättar att polisen i nuläget fortfarande inte har någon misstänkt eller gripen efter mordet. 

 

 

Flyktbilen kan ha hittats 

Däremot har polisen sedan i torsdags beslagtagit tre bilar utöver den grå Honda som 27-åringen anträffades mördad i. Polisens teori är att två maskerade gärningsmän besköt mordoffret med någon typ av handeldvapen och sedan flydde från platsen i en metallic-blå Renault Clio där en tredje misstänkt gärningsman väntade. 

– Vi har tre blå bilar i beslag. Vi kan inte säga med säkerhet att någon av bilarna är flyktbilen. Vi väntar fortfarande på svar från de tekniska undersökningarna som har gjorts och är fortsatt intresserade av uppgifter om det är så att någon har sett en blå Renault Clio i området, både dagarna innan mordet, i anslutning till det eller senare. Att gärningsmännen lämnande platsen i en blå Renault Clio kan vi känna oss säkra på, säger Christer Fuxborg. 

LÄS OCKSÅ: Polisens teori: Lärarmordet kan vara hedersrelaterat

GP rapporterade under fredagen om att ett av polisens huvudspår är att motivet till mordet kan vara hedersrelaterat. 

 

Polisen beroende av allmänheten 

Fuxborg vill i nuläget inte kommentera något specifikt motiv utan uppger att polisen arbetar efter flera olika hypoteser. 

– Vi arbetar som vi brukar säga brett och vill inte låsa några dörrar. Det jag kan säga är att vi behöver allmänhetens hjälp för att lösa det här. Allmänhetens information är en ofta en oerhörd viktig pusselbit i sådana här utredningar. Det kan finnas människor som har sett eller hört något om det här som de själva kanske inte tror har så stor betydelse, men många små bitar kan hjälpa oss att få en sammanhängande story och bekräfta annan information som vi har samlat in i utredningen, säger Christer Fuxborg. 

Människor som vet något om mordet på lärarvikarien eller bevittnade själva skjutningen uppmanas att höra av sig till polisen via växelnumret 114 14. 

– Det här hände runt klockan 9.00 på morgonen på öppen gata. Många elever kan ha sett en fruktansvärd händelse. Ibland pratas det om att det finns en tystnadskultur. Men ska vi lösa det här får det vara slut på den och vi är beroende av att människor pratar med oss och står upp för det samhälle vi vill leva i och där vi inte accepterar det här våldet, säger Christer Fuxborg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.