Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbilder: TT

Polisens skott i bostaden ger en hundralapp i ersättning

En polis avlossade flera skott mot en bil han jagade. Skotten gick in i en kvinnas lägenhet och för det ville hon ha tusentals kronor i kompensation. Polisen ger henne en hundralapp.

I maj förra året avlossade en mc-polis ett skott mot en eftersökt bil i östra Göteborg. Polisen själv skadades när bilföraren backade mot honom, detta fick polisen att avlossa flera skott i nödvärn.

Skotten råkade gå in i en kvinnas lägenhet, samtidigt som hon befann sig i rummet bredvid. Kvinnan berättar för polisen att skotten gick in i hennes kök där hon strax innan varit och använt sin mikrovågsugn och kokat en kopp te.

För detta drama har hon begärt ersättning av polisen. Hon har begärt 50 000 kronor för kränkning och ytterligare några tusen kronor för skadorna i sitt kök. Bland annat vill hon ha 4 783 kronor för en mikrovågsugn.

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon förstår polisens situation, men att hon tycker inte det varit befogat att skjuta i ett bostadsområde.

Polismyndigheten avslår hennes krav kring ersättningen för skadorna. I sitt utlåtande skriver de att det finns inget som visar att hennes mikrovågsugn skadats av skotten. Hon har inte heller svävat i någon konkret fara.

Men däremot skadades ett plastlock som låg ovanpå mikrovågsugn, för det får hon hundra kronor i ersättning av polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.