Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Polisens hyllning till göteborgarna efter trafikolyckan

Tre bilar hade krockat med en älg. När polisen i Göteborg ryckte ut lämnade övriga trafikanter omedelbart fri väg. I ett viralt klipp vill polisen uppmärksamma göteborgarnas insats.
– Vi ville hylla alla inblandade, för det hör tyvärr inte till vanligheterna att det slutar så här bra, säger polisen Petter.

Det nu virala klippet lades ut på polisens Facebooksida. Det filmades inifrån en polisbil under en utryckning till en trafikolycka som inträffat på E6 vid Sandsjöbacka, i södra Göteborgsområdet. Tre personbilar hade då krockat med en älg, en olycka där risken för allvarliga och dödliga skador är hög.

– Det var en ganska allvarlig olycka. En personbil hade krockat med en älg, och sen en till, och sen ytterligare en. Det var enorma köer längs hela E6, berättar Göteborgspolisen Petter om händelsen.

LÄS MER: Långa köer på E6 efter viltolycka

Polisen: Tiden spelar roll

Olyckan krävde därför snabb utryckning av polisen. På väg till olycksplatsen slogs man dock av något ovanligt – samtliga trafikanter hade lämnat helt fri väg åt blåljuspersonalen. Inte en bil stod i vägen, något polisen nu hyllar göteborgarna för.

– Tiden spelar roll, så det var så fint. Alla bilarna körde in till kanten och lämnade plats åt oss, ambulans och räddningstjänst.

Är inte det precis vad man ska göra i den situationen?

– Det var just därför vi ville hylla alla inblandade, för det hör tyvärr inte till vanligheterna att det slutar så här bra. Vi brukar behöva stå i kö, säger polisen Petter.

Han berättar att bilförare ibland sitter upptagna med annat, som sina telefoner eller hög musik, och därför inte hör sirenerna. Ibland ser även någon chansen att ta sig förbi de långa köerna genom att köra på den väg som beretts åt blåljuspersonalen.

Slutade gott – för alla utom älgen

Men den här gången slutade allt väl för alla inblandade.

– Det här hade kunnat sluta jättedåligt. Den första bilen var kraftigt demolerad, men även där lyckades föraren ta sig ur bilen för egen maskin. Det slutade helt enkelt väldigt bra. För alla utom älgen.

I ett viralt klipp på sociala medier hyllar polisen därför de inblandade trafikanterna.

”Vi blir otroligt glada när vi ser så många av er helt osjälviskt hjälpa till. Tack!”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.