Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen har under morgonen undersökt en lägenhet där ett misstänkt farligt föremål ska ha hittats. En person är gripen. Bild: Olof Ohlsson
Polisen har under morgonen undersökt en lägenhet där ett misstänkt farligt föremål ska ha hittats. En person är gripen. Bild: Olof Ohlsson

Polisens bombgrupp till Kaverös – misstänkt farligt föremål hittat

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid en lägenhet i Kaverös och nationella bombskyddet kallades till platsen under torsdagsmorgonen.
En person har gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
– Det är inte säkert att det är farligt, säger Johan Ljung vid polisen i Region Väst.

Vid 07-tiden på torsdagsmorgonen hade polisen spärrat av en lägenhet i Kaverös där det hittats kemikalier och föremål som bedöms kunna vara farliga. Polisen har även fått andra uppgifter som antyder detta.

Enligt initial bedömning skulle det inte föreligga någon explosionsrisk.

– Bombskyddet har gjort bedömningen att vi i vart fall måste titta på detta. Det finns i ingen explosionsrisk i nuläget, det skulle vara om man eventuellt blandar ihop det, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst på morgonen.

– Det är inte säkert att det är farligt.

Bombgruppen kallades in

Nationella bombskyddet kallades till platsen och gjorde en bedömning av fyndet. En man har gripits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är flera som bor på adressen och en av dem är gripen, säger Johan Ljung.

Enligt polisen fortsatte man under förmiddagen att fortsätta vidta utredningstekniska åtgärder på platsen.

Vid lunchtid var polisen klara på platsen och avspärrningarna var hävda. Polisen har gjort vissa beslag i samband med den tekniska undersökningen men vill inte gå närmare in på vad för typ av fynd det rör sig om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.