Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polisen: Vi har hittat hundägaren

Polisen har nu identifierat hundägaren, men det var hennes vän som hade hand om rottweilern när den attackerade en 6-årig pojke.

- Det är en ansvarstagande hundägare som själv hört av sig till polisen och berättat att det var hennes hund som var inblandad i det här, berättar Teresia Lagnefors, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade lånat ut sin hund till en bekant i samma ålder. Det var han som höll i kopplet då hunden attackerade 6-åringen vid Brunnsparken.

- Vi har ännu inte hunnit prata med honom, säger Teresia Lagnefors vid 14-30-tiden.

Just nu pågår två parallella utredningar, en som utgår från lagen om tillsyn av hundar och katter och en som ska fastställa om huruvida attacken handlar om vållande av kroppsskada.

Hur klara är ni över händelseförloppet vid attacken?

- Jag vet att de har en viss arbetshypotes som de inte vill gå ut med ännu. Men vi har fått god hjälp av allmänheten som har inkommit med flera filmer som analyseras.

Nu fortsätter polisens arbete med att hålla vittnesförhör, säger Teresia Lagnefors.

Polisen söker också fortfarande efter pojken och hans föräldrar. Enligt uppgift lämnade 6-åringen Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på måndagskvällen med lindriga skador. Men polisen har inte haft någon kontakt med honom.

- Vi vill ha koll på att han är okej och inte drabbats av allvarliga skador. Vi vill veta att han fått den vård han är i behov av, sa Geir Hogstad, utredare på polisen, tidigare under dagen.

- Vi vet ännu inget mer om hur han mår eftersom vi inte fått tag på honom, säger Teresia Lagnefors.

Det var på måndagseftermiddagen som en sexårig pojke plötsligt attackerades av en hund mitt i folkvimlet i Brunnsparken. Hunden angrep pojken bakifrån, drog ned honom på marken och bet sönder hans kläder. Flera vittnen hjälpte till innan hunden äntligen släppte greppet om den skrikande pojken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.