Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Thomas Johansson/Polisen

Polisen vädjar om hjälp

En åttaårig pojke skadades så svårt att han dog av sina skador efter att en handgranat kastats in genom ett fönster i en lägenhet i Biskopsgården. Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten för att gripa de skyldiga.

En av männen som dömdes i den uppmärksammade dödsskjutningen på Vår Krog & Bar bor på adressen. Polisen har bekräftat att det troligaste motivet bakom mordet på måndagsmorgonen är att det finns en koppling till Vår Krog & Bar-morden.

– Min bedömning nu är att det finns en koppling till Vårvädersrättegången eller den konflikten som ledde fram till Vårvädersskjutningen. Nu är det väldigt tidigt i utredningsarbetet, men det är min bedömning just nu, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten i region Väst. 

Jobbar i tre spår

Polisen har nu inlett ett massivt förundersökningsarbete med att sammanställa resultaten från den tekniska undersökningen samt samla in vittnesuppgifter och andra tips från människor i området. 

LÄS OCKSÅ: Familj attackerades med handgranat - pojke dog

 Vi jobbar i tre spår: utredningen, trygghetsskapande åtgärder och brottsförebyggande åtgärder. Utredningen är high priority, sedan jobbar vi med trygghetsskapande åtgärder lokalt genom att jobba med hög synlighet och tillgänglighet, att folk kan se oss och prata med oss, säger Robert Karlsson. 

"Vi behöver hjälp"

I nuläget har polisen ingen gripen eller misstänkt för explosionen i Biskopsgården, som ledde till att en åttaårig pojke dog av sina skador. Robert Karlsson understryker också hur viktigt det är att allmänheten kontaktar polisen om man tror att man har uppgifter som kan föra utredningen framåt.
– Vi behöver hjälp. Min uppfattning är att om man har uppgifter som polisen kommer kunna vara behjälpta av, och inte lämnar dessa, då är man inte en del av lösningen utan en del av problemet, säger han. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.