Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisen utreder mordförsök efter larm om skottlossning

Polisen larmades till ett område kring Frölunda torg sent på tisdagskvällen sedan flera personer hört smällar som uppfattades som en skottlossning eller explosion. En förundersökning om försök till mord har inletts.
– Vi misstänker att någon har skjutit mot någon, säger Sebastian Börjesson på polisen.

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som polisen drog igång en större insats med tio patruller på plats och hundar som sökte på i området runt Frölunda torg, och även i området bakom torget runt Positivparken och Frölundaskolan.

– Flera personer berättade att de hade hört kraftiga smällar. Vi gjorde dock inga fynd som kan sättas i samband med något som skulle kunna ha orsakat smällarna, berättade Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst i samband med att insatsen avslutades vid 01-tiden under natten.

På onsdagsmorgonen säger han han att polisen rubricerar händelsen som försök till mord då man misstänker att en skottlossning ägt rum, även om det i nuläget inte finns några fynd som till exempel hylsor eller annat som kan bekräfta det.

– Vi har ingen misstänkt och ingen målsägande, men vi misstänker att någon har skjutit mot någon och har inlett en förundersökning gällande försök till mord, berättar Börjesson.

Han berättar att polisen under tisdagskvällen och natten pratat med personer i området där det misstänkta brottet ska ha ägt rum.

Att rubriceringen ligger som försök till mord betyder det att det finns personer som har gjort iakttagelser som stärker misstankarna om att det har skjutits?

– När det blir en sådan här rubricering får man tänka sig att det finns flera personer som har hört eller sett att något kan ha hänt, säger Sebastian Börjesson.

För tio dagar sedan inträffade en liknande händelse i Frölunda då allmänhet larmade polisen om en misstänkt skottlossning vid Topasgatan.

Polisen kunde inte heller den gången hitta några fynd som stärkte att skottlossning inträffat, men inledde även då en förundersökning gällande försök till mord.

LÄS MER: Misstänkt skottlossning i Frölunda – utreds som mordförsök

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.