Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Polisen upplöste demonstration i Göteborg

Polisen fick under lördagseftermiddagen upplösa en demonstration som samlat ett femtiotal personer vid Linnéplatsen i Göteborg. Enligt polisen försökte deltagarna dela upp sig i mindre grupper och ta sig till Brunnsparken.
– Det kommer skrivas en anmälan om icke tillståndsgiven demonstration enligt ordningslagen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid femtiden på lördagseftermiddagen samlades ett femtiotal personer vid Linnéplatsen i centrala Göteborg för en demonstration. Polisen, som haft vetskap om evenemanget i förtid, säger att inget tillstånd för demonstration givits.

Demonstrationen, vars syfte enligt arrangörerna var att sprida glädje och ljus, hade pågått i en dryg halvtimme innan polisen upplöste det hela. Totalt tre personer är identifierade och misstänkta för brott.

– De ska ha anordnat det här, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Bröt upp i mindre grupper

På frågan om hur stora problem polisen har med demonstrationer som hålls utan tillstånd i Göteborg svarar Johan Josarp att det förekommer då och då. Upplösningen av dagens demonstrationen ska ha gått lugnt till.

– Vi diskuterade med dem. Vi hade en kommunikativ inställning och förklarade att det inte var lämpligt under rådande omständigheter, säger han och fortsätter med att berätta att demonstrationsdeltagarna sedan delade upp sig i mindre grupper och att vissa av dem tog sig till Brunnsparken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.