Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen slutar bevaka Sahlgrenska

Polisen meddelar nu att man upphör med den särskilda insats som pågått sedan förra veckan. Dessutom misstänks en 45-årig kvinna för falskt larm.

Insatsen innebar bland annat att man hade en husbil placerad utanför sjukhuset, en mobil polisstation. Dessutom hade man poliser i tjänst på och omkring Sahlgrenska. Den särskilda insatsen upphör på måndagsförmiddagen.

Samtidigt meddelar man att en 45-årig kvinna tagits in till förhör om falskt larm. Efter att förhöret avslutas kommer en åklagare ta beslut om hur man går vidare.

– Uppgifterna om ytterligare män med skjutvapen som vill tränga sig in på sjukhuset är med all sannolikhet inte riktiga, säger Björ Blixter på polisen till TT.

De här uppgifterna om hot orsakade oro hos anställda på sjukhuset under helgen.

Insatsledaren Jan Edmundsson fanns på plats under söndagen, efter de påstådda hoten.

– Personalen har varit jätteorolig och det har jag förståelse för. De kommer och frågar om de kan vara trygga på sin arbetsplats. Även patienter undrar om de vågar gå in. Vi talar om att det vågar man, men det är självklart upprörande med hot i sjukhusmiljö.

Utredningen kring bråken fortsätter.

Man häktad för mordförsök

På söndagen häktades en man för mordförsök efter bråken på Sahlgrenska.

- Min klient förnekar brott. Det är beklagligt att de har beslutat att hålla honom häktad, sa advokat Rickard Backenroth efter förhandlingen som hölls bakom stängda dörrar. Han berättade också att hans klient är släkt med kvinnan som bråket uppges handla om men ville inte gå in på hur släktförhållandena ser ut.

De två personer som suttit anhållna misstänkta för grov misshandel häktades också under söndagen.

Den svårt sjuka kvinna som stått i centrum för bråken på och utanför Sahlgrenska avled på fredagen, enligt uppgift till GP. Det innebär inte att konflikten är över.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.