Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen söker misstänkt för knivattack i Askim

Två kvinnor knivhöggs i en lägenhet i Askim i helgen. En av dem har på måndagen lämnat sjukhuset medan den andra fortfarande vårdas för allvarliga skador – ingen har gripits
– Men det är ingen knivgalning som springer lös, det behöver man inte oroa sig för, säger Peter Kron, gruppchef för avdelningen för grova brott, som har hållit i utredningen under helgen.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen larmades till en lägenhet i Askim där två kvinnor hade skadats i en knivattack. Båda fördes till sjukhus. På måndagen meddelade Sahlgrenska att en av kvinnorna fått komma hem men att den andra fortfarande vårdas på sjukhus. Hennes tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Misstänkt mordförsök i Askim

Flertalet hörda

Polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp. Flera personer har förhörts och fyra personer blev frihetsberövade men alla släpptes under söndagen. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

– Vi tror att vi har en bra bild av det som hade hänt men nu måste vi se om den tekniska bevisningen stämmer ihop med utsagorna, säger Peter Kron.

Vad kan du säga om vapnet som användes?

– Absolut inget, eftersom vi vill prata med den misstänkta gärningsmannen om detta och då vill vi inte röja några detaljer.

Efterfest i lägenheten

Polisen vill inte heller gå ut med några detaljer kring händelseförloppet men berättar att det pågick en efterfest när attacken skedde. Personer i området, som GP pratat med, har sagt att polisen frågat om någon hade sett en kvinna. Om det rör sig om en kvinnlig gärningsman är dock oklart.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera den informationen, säger Peter Kron.

En granne berättar för GP att det inte har hörts något tumult från den aktuella lägenheten vid tillfället då brottet begicks, men att en oro spridits i grannskapet efter det inträffade.

– Det känns väldigt olustigt. Mest för att man inte riktigt vet vad som har hänt. Jag är inte rädd av mig men det känns inte speciellt tryggt, säger personen.

Peter Kron vill lugna allmänheten.

– Vi tar död på dessa rykten med en gång. Gärningsmannen är på fri fot men det är ingen knivgalning som springer lös i området, det behöver man inte oroa sig för, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.