Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Azaleadalen – ett populärt ställe för ungdomar att festa på. Nu rustar polisen upp inför halloweenhelgen. Bild: Per Wahlberg
Azaleadalen – ett populärt ställe för ungdomar att festa på. Nu rustar polisen upp inför halloweenhelgen. Bild: Per Wahlberg

Polisen rustar inför halloweenhelgen

Mängder av ungdomsfester har under höstperioden anordnas i Slottsskogen.
Inte sällan har narkotikahandel förekommit.
Nu rustar polisen inför den kommande halloweenhelgen.
– Vi har extra folk varje dag så att inte massa ungdomar ställer till med bus i stan, säger kommunpolis Ola Skogsberg till GT.

Slottsskogen har varit ett populärt tillhåll för ungdomsfester under hösten.

Framförallt Plikta, Azaleadalen och Björngårdsvillan, säger kommunpolisen Ola Skogsberg till GT.

Enligt tidningen har det varit vanligt förekommande med droger och narkotika bland ungdomarna. Många av dem är också minderåriga.

Under veckan är det höstlov i Göteborg, samtidigt som Halloween inträffar till helgen. Bland annat har det i sociala medier förekommit uppgifter om halloweenfester till helgen.

Polisen kallar in extra resurser inför halloween

Nu kallar polisen in extra personal, en så kallad höstlovskommendering, för att hålla ordning under veckan.

– Vi har extra folk varje dag så att inte massa ungdomar ställer till med bus i stan. Staden har bemannat upp nu också med fältassistenter från alla stadsdelar. I helgen var några från nordost här nere och fältassistenter från city är ute den här veckan med, säger Ola Skogsberg till GT.

Ola Skogsberg säger att polisen än så länge inte brutit upp någon sammankomst i Slottsskogen under hösten. Men de har taktiken tydlig.

– Vi försöker vara där och störa ut dem, mingla sönder dem nästan. Vi går runt och kollar hur man mår, så att inte någon mår dåligt eller så. Det är även en del fältassistenter där. Men samtidigt får man ju vara var man vill om man inte stör den allmänna ordningen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.