Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisen: Relativt lugn midsommarnatt i Västsverige

Några rattfyllor och misshandelsärenden men ändå en relativt lugn kväll. Så sammanfattar polisen midsommarafton i Västra Götaland.

Förutom händelsen i Varberg där en man ska ha blivit slagen i huvudet med en yxa har polisen inte fått in några fall om grova brott under midsommaraftons natt.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök – man slagen i huvudet med yxa

– Vi har haft en hel del larm om stök och privata fester och många berusade. Det har varit en del misshandelsärenden men inte mer än en vanlig fredag. Så jag skulle ändå säga att det har varit lugnt längs Bohuskusten, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Tror du att coronapandemin kan ha gjort skillnad?

– Det är svårt att säga. Midsommar är en lugnare kväll i dag än det varit tidigare. Vi har inte samma tryck som det varit för säg tio år sedan. Så jag vågar inte säga att det har med corona att göra, men kanske att det ändå varit lite extra lugnt, säger Jenny Widén.

LÄS MER: Årets midsommar varmaste i Göteborg på 2000-talet

Rån vid Järntorget

På polisens hemsida har hon listat några händelser som sticker ut.

Strax före 23-tiden på midsommarafton blev en man misshandlad på Käringön utanför Orust och fick bland annat skador i ansiktet. Ambulans och polis kallades till platsen och en man i 30-årsåldern kunde gripas.

Några timmar senare vid 00.30-tiden blev en annan man misshandlad och rånad på sin mobiltelefon vid Järntorget i Göteborg. Även han fick slag i ansiktet. Där finns ingen gripen.

LÄS MER: Över 100 åskurladdningar i Västsverige

Bråk på Almöns camping

Vid ungefär samma tid larmades polisen till Almöns bad & camping vid Tjörnbron där flera personer uppgavs bråka och slåss mellan husvagnarna.

– Flera personer kontrollerades på platsen men vi fick inga uppgifter om några skadade personer. En person på platsen misstänks för narkotikabrott, säger Jenny Widén.

Polisen har även agerat på en hel del rattfyllor. En MC-förare i Sotenäs och en bilist i Stenungsund som körde i diket misstänks båda för rattfylleri.

LÄS MER: Göteborgare på väg till midsommarfirandet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.