Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Polisen Per, 43, dog i tjänsten

Under söndagsförmiddagen dog Göteborgspolisen Per, 43, vid jakten som följde efter ett väpnat rån vid Kaggeledstorget i Göteborg. Klockan 12.00 på måndagen höll polisen en tyst minut på Gustaf Adolfs torg för att hedra sin kollega. – Det kändes bra att vara här idag, säger Erik Nord, polischef i Göteborg.

Per, 43, har arbetat som polis i flera år och beskrivs som en duktig och engagerad polis, men också som en person som var lätt att prata med och som människor gärna anförtrodde sig till.

Hölls tyst minut

Under flera år arbetade han som polis på Hisingen men har sedan ett par år tillbaka varit stationerad som polis i yttre tjänst i Göteborg City. 

Under måndagen hölls en tyst minut vid Gustaf Adolfs torg i Göteborg, som inleddes vid klockan tolv. De poliser som inte kunde närvara på plats höll en tyst minut samtidigt på respektive ort.

Polischefen: Det kändes bra att vara här idag

På plats vid Gustaf Adolfs torg var många märkbart tagna och flera grät och tröstade varandra. 

– Det är klart det är tungt, det är många sorgsna miner när vi förlorar en kollega och god vän till många av oss, säger Erik Nord, polischef i Göteborg. 

Runt om i Sverige hölls en tyst minut vid klockan tolv, efter att beslut fattats på nationell nivå. 

– Beslutet att det skulle vara en nationell tyst minut togs på nationell nivå, men att vi samlades här idag, var för att kollegorna på Hisingen bestämde sig för att åka hit. Och det är ju en naturlig samlingsplats för tyst minuter. Det kändes bra att vara här idag, säger Erik Nord. 

Polisen i Göteborg City publicerade även på sin Facebooksida ett inlägg där man hyllade Per.

"Vi påminns om att arbetet som polis stundtals är farligt och utsatt och att arbetet för att minimera riskerna ständigt måste stå i fokus", står det bland annat i inlägget. 

Flaggar på halvstång

Polismyndigheten i hela Sverige flaggar på halv stång även under måndagen, enligt beslut av ställföreträdande rikspolischef Klas Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.