Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen kontrollerade matbud – flera utan körkort. Bild: Janerik Henriksson/TT
Polisen kontrollerade matbud – flera utan körkort. Bild: Janerik Henriksson/TT

Polisen kontrollerade matbud – flera utan körkort

Polisen kontrollerade 67 matbud under fredagen och stoppade bland annat en person som kört utan körkort – för andra gången.
– Kontrollerna av matbud resulterade i en grov olovlig körning, en olovlig körning och elva böter, säger Johan Dahlström, gruppchef på trafikpolisen, till polisens hemsida.

Under fredag eftermiddag och kväll genomförde polisen trafikkontroller i Göteborgs innerstad, främst riktade mot matleveransbud.

Totalt stoppades 67 fordon, vilket resulterade i ett antal trafikförseelser.

– Kontrollerna av matbud resulterade i en grov olovlig körning, en olovlig körning och elva böter, berättar Johan Dahlström, gruppchef på trafikpolisen, till den egna hemsidan.

– En olovlig körning betyder att matbudet har kört utan ett giltigt körkort. En grov olovlig körning innebär att det är andra gången vi upptäcker att personen kör utan giltigt körkort i en av våra trafikkontroller.

300 bilar kontrollerades – en efterlyst person avvisas

Utöver matbuden kontrollerades 300 bilar på olika infartsleder i staden. Det ledde till bland annat tre grova olovliga körningar, fyra olovliga körningar och en drograttfylla. 27 trafikböter utfärdades.

– Under en kort tid, på få kontrollplatser, så hittade vi många i trafiken som inte borde vara där. Vi hittade också en efterlyst person som kommer att avvisas, säger Johan Dahlström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.