Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Med anledningen av torsdagskvällens match mellan Göteborg IFK och Malmö FF har polisen avsatt särskilda resurser för att upprätthålla ordning och säkerhet. Bild: Erik Abel
Med anledningen av torsdagskvällens match mellan Göteborg IFK och Malmö FF har polisen avsatt särskilda resurser för att upprätthålla ordning och säkerhet. Bild: Erik Abel

Polisen inför matchen: "Finns risk för ordningsstörningar"

Under torsdagskvällen drabbar Göteborg IFK och Malmö FF samman på Gamla Ullevi. Med anledningen av matchen har polisen avsatt särskilda resurser för att upprätthålla ordning och säkerhet.

Klockan 19.00 börjar stormötet mellan Göteborg IFK och Malmö FF på Gamla Ullevi och på läktaren förväntas det bli fullsatt.

– Polisen har tagit ut en resurs som är anpassad för evenemanget och den publik som förväntas till det. Vi har gjort en riskbedömning tillsammans med räddningstjänst och arrangörerna, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

– Vi har ett mål och det är att skapa ett välkomnande evenemang med god stämningen. Det är så vi har planerat att genomföra matchen. Men något vi har med oss i förberedelserna är även att det finns risk för ordningsstörningar både före, under och efter matchen.

LÄS MER: "Polisen förbjuder OH-flaggor i stormötet"

Under gårdagen meddelande polisen att en viss storlek av de omdiskuterade OH-flaggorna (overhead-flaggor) förbjuds under stormötet. Flaggor som är cirka mellan tre och åtta kvadratmeter förbjuds då de enligt polisen ofta används för att dölja maskering och förberedelse till brottslig handling, så som att tända bengaler.

LÄS MER: "MFF backar – kommer inte använda GoPro-kameror"

Beslutet har väckt starka reaktioner från bland annat Svenska Fotbollssupporterunionen.

– Kontroller kommer att ske vid insläpp till matchen av arrangörerna, säger Anna Göransson.

Finns det något allmänheten bör tänka på i samband med matchen?

– Det kan bli trafikstörning vid utsläpp. Det kommer att röra sig mycket folk till och från arenan. Mycket publik kommer även att röra sig på stan innan och efter matchen. Så vi uppmanar alla att ta det försiktigt i trafiken.

LÄS MER: "Blåvitts besked: Stormatchen slutsåld"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.