Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Polisen i möte efter våldsdåden – ökar närvaron

Efter den senaste tidens händelser på Hisingen höll Göteborgspolisen ett möte på onsdagsmorgonen där man gick igenom hur man ska arbeta vidare. Nu kan de boende i de berörda områdena förvänta sig större polisiär närvaro i en period framöver. – Det är en kombination av ökad synlighet och en mer uppsökande verksamhet, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg om insatsen.

Under helgen inträffade flera våldshändelser på Hisingen i Göteborg: en skjutning vid Kvilletorget, en detonerad handgranat i Kyrkbyn och två mordbränder, en på Hisingen och en i centrum.

LÄS OCKSÅ: Stort pådrag efter skottlossning – tomhylsor hittade

På tisdagen hittades dessutom en handgranat i en bil i Brämaregården på Hisingen, i ett område där det bor en man som har spelat en stor roll i gängkonflikterna i Biskopsgården.

GP har tidigare berättat att polisen arbetar efter teorin att händelserna är knutna till varandra och har kopplingar till gängkonflikterna.

– Det finns ett antal brott här som går att koppla ihop. Jag kan bekräfta att detta kan vara ett sådant sammanhang, men vi är också öppna för att det kan vara något annat, sa Erik Nord, polischef i Storgöteborg, till GP under tisdagen.

LÄS OCKSÅ: Granatattack, skjutning, mordbränder - nystart på gängstrider

LÄS OCKSÅ: Nord: "Går att koppla ihop"
 

Ökad synlighet

På onsdagsmorgonen höll polisen också ett stort möte om våldsdåden, där de kommande dagarnas arbete stod på agendan. Och även om polisen inte delar med sig av några detaljer om sitt arbetssätt står en sak klar: de boende i de berörda områdena kan förvänta sig en större polisiär närvaro under en period framöver.

LÄS OCKSÅANALYS: "Fel person i fel bil på fel plats vid fel tidpunkt"

– Det är en kombination av ökad synlighet och en mer uppsökande verksamhet, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg och fortsätter:

– Vi brukar göra så efter allvarligare händelser för att komma närmare allmänheten. Vi visar oss och pratar med folk och hoppas få tips.
 

Utesluter inte fler dåd

Christer Fuxborg utesluter inte att fler våldsdåd kan ske under den närmaste tiden.

– Även om det är att spekulera så kan det vara så att det kommer att ske fler liknande händelser framöver. Den här problematiken kommer förmodligen inte bara att försvinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.