Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen hårdbevakar tre sjukhus

Efter bråken på Sahlgrenska sjukhuset har polisen även höjt säkerheten på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus.

- Bilden har klarnat ordentligt, säger åklagare Ulrika Åberg.

En 26-åring som suttit anhållen för försök till mord släpptes i går, medan övriga fyra är fortsatt anhållna. De är mellan 26 och 43 år gamla. Två av dem är bara skäligen misstänkta, medan två är på sannolika skäl (den starkare graden) misstänkta för mordförsöket utanför Sahlgrenska sjukhuset i onsdags kväll.

- Utredningen fortsätter under helgen och eventuella häktningar blir i morgon (söndag), säger åklagare Ulrika Åberg.

Några ytterligare gripanden är inte aktuella just nu.

- Vi jobbar på och håller fortsatta förhör. Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med folk som har information kring detta - de får gärna höra av sig till polisen då, säger hon

Enligt åklagaren har man nu fått en tydligare bild av vad bråket handlade om, men hon vill inte ge några kommentarer kring den delen.

Efter kalabaliken på Sahlgrenska har polisen höjt säkerheten även på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus. Det beror på att de två personer som skadades i samband med bråken vårdas där.

Den mobila polisstationen i form av en husbil kommer att finnas kvar på Sahlgrenska sjukhuset under helgen. Polisens beteckning "särskild händelse", som innebär att man har hela myndighetens resurser till sitt förfogande, gäller åtminstone till måndag morgon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.