Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen går ut med bild på den bortförde

Sent på söndagseftermiddagen fanns ännu inga avgörande spår efter Anton, 27 år. Polisen utökar nu sökandet.

Efterlysningen med namn och bil på den kidnappade 27-åringen ledde inte till några avgörande tips under söndagen.

- Nu utökar vi insatsen på flera sätt men jag vill inte säga hur, säger Robert Karlsson, kommenderingschef och högsta chef för kriminalpolisen i Region Väst.

- Vi utgår fortfarande från att han är bortrövad och hålls frihetsberövad mot sin vilja. Vi få in tips men inget som lett till något genombrott, säger han.

Tiden riskerar att rinna ut i det pågående människorovsärendet i Göteborg. Därför valde polisen på lördagskvällen att gå ut med namn och bild på den kidnappade Anton, 27.

- Vi hoppas ännu en gång på allmänhetens hjälp, sa spaningsledaren Dan Windt då.

På söndagsmorgonen uppgav polisen att inga tips inkommit efter att de gått ut med bild på den kidnappade. Resultatet var också magert senare under dagen och varken husrannsakningar, förhör med anhållna eller vittnesuppgifter, ledde till något avgörande i sökandet.

- Det går framåt men det går för sakta, tiden är knapp, säger Robert Karlsson.

Det var i torsdags kväll som 27-årige Anton misshandlades och kastades in en röd Volkswagen Passat vid Kobbegårdens idrottsplats i Askim. Bilen kunde spåras ett dygn senare – mycket beroende på att uppgifter om fordonet spreds i media av polisen.

Bortförde Anton, som bor i Alingsås, är 177 centimeter lång och smalt byggd.

Han hade vid försvinnandet ett par dagars skäggstubb.

Under fredagen greps tre personer – två män och en kvinna – misstänkta för inblandning i människorovet.

 

En av dem är medlem i Red & White Crew, underorganisation till Hells Angels West Rock City.

Den andre mannen åtalades nyligen i en domstol i mellersta Sverige för ett liknande brott som det Göteborgspolisens nu utreder.

Samtliga tre förnekar, genom sina advokater, brott.

Kriminalpolisens teori är att Anton haft en skuld – riktigt eller påhittad – till någon inom organisationen och därför straffats. Han blev, enligt vittnen, svårt slagen och sparkad strax före själva kidnappningen.

- Vi har kontinuerlig kontakt med Antons föräldrar och de står bakom en namn- och bildpublicering. De vädjar till den eller de som vet något att hör av sig till oss, förklarar Dan Windt.

Med tanke på vilken grupp som förmodas kunna vara inkopplad i bortförandet, är det polisens bestämda uppfattning att Anton befinner sig i livsfara.

- Ring omedelbart 112 om ni ser den här personen, uppmanar Dan Windt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.