Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen avstyrde kupp mot Media Markt

Natten mot måndagen lyckades polisen avstyra en smash and grab-kupp mot Media Markt vid Munkebäcksmotet.  - Det var tur att vi åkte förbi, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Klockan 02.28 uppmärksammade en polispatrull en större svart bil vid Media Markt på Torpavallsgatan. Bilen körde plötsligt i väg i hög fart och polisen följde efter. Men jakten fick avbrytas ganska omgående.

- Det gick fort, ut på motorvägen i riktning mot Alingsås. Men det var alldeles för hög hastighet, för farligt för att fortsätta.

Då visste inte polisen vad personerna i den svarta bilen hade i åtanke, men den saken klarnade när en annan polisbil körde förbi Media Markt igen för att kontrollera platsen lite noggrannare.

På baksidan av byggnaden hittades nämligen en hjullastare, redo att användas som murbräcka. 

- Det har ju hänt tidigare att man använt någon form av truck eller hjullastare, både mot Elgiganten och Media Markt. Så det var väl tur att vi åkte förbi Media Markt och uppmärksammade bilen.

Hjullastaren togs i beslag för teknisk undersökning och spårsäkring. 

- Den är ju stulen och det är högt godsvärde på den. Men den tas också i beslag för leta fingeravtryck. 

Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt.

Det är inte första gången som butiken drabbats. Förra året sågade tjuvar hål i väggen och dessförinnan utsattes butiken för väpnat rån. En annan gång krossades butiksväggen av en frontlastare.

Läs också: Media Markt-rånarna försvunna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.