Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polischefens ilska – mot baguetterna

625 kronor per person – så mycket kostar delegaternas lunch under EU-toppmötet. Poliserna som arbetar under mötet serveras istället "en undermålig baguette", enligt polischefen Erik Nord. – Vi betalar inte för detta, absolut inte fullt pris. Det ska man ha klart för sig. Jag blev rent ut sagt förbannad över de här baguetterna, säger han.

När delegaterna bjuds på "en schyst arbetarlunch" för 625 kronor, bjuds Sveriges poliskår på en "undermålig baguette", twittrar Erik Nord, polischef för Storgöteborg.

LÄS OCKSÅ: Efter baguettekritiken: Skänker till Stadsmissionen

En påse innehållande en kexchoklad, vatten, frukt och en baguette – det är det som ingår i den lunch som poliserna som jobbar i yttre tjänst bjuds på under de hetsiga EU-toppmötesdagarna.

Över 1 000 baguetter har beställts.

– Vi har ordnat så att vi har en liten matpåse till våra polismän som jobbar ute och kan bli låsta på samma plats en tid, säger Erik Nord.

LÄS OCKSÅ: EU-toppmötet är igång – så påverkas du

Det var på torsdagskvällen som han nåddes av informationen gällande de, enligt honom, mycket dåliga baguetterna av sina anställda.

– Då sa hon på bageriet, "nej, de här var riktigt dåliga, Erik" och lovade att bättra sig. I dag fick jag se hur baguetten såg ut, den hade ju inte ens gått att sälja. Den är så undermålig, det här ska inte passera obemärkt, säger han och fortsätter:

– Det var någon kyckling och curry-blandning. Jag smakade inte ens, det var för tidigt för mig att äta sådant på morgonen. Men den såg inte fräsch ut. Den såg ut som att något som bara har hastats ihop. Jag funderar på om någon vill skämta, eller har de tagit sig vatten över huvudet?

"Förbannad"

Han berättar att baguetterna troligtvis inte hade klarat några kvalitetskrav.

– Det är rimligt med mat kan man tycka, så det blev över 1 000 sådana påsar. Men vi betalar inte för detta, absolut inte fullt pris. Det ska man ha klart för sig. Jag blev rent ut sagt förbannad över de här baguetterna.

Vad Erik Nord själv ska äta till lunch vet han inte än.

– Jag fick med mig en påse hembakade jättegoda bullar av min fru, som jag har ätit lite av. Men det blir nog en lunch på något ställe i närheten, säger han.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.