Polisbil krockade under rånarjakten – mc-förare till sjukhus

Ett väpnat rånförsök orsakade ett stort polispådrag i centrala Göteborg. Då kolliderade en polisbil med en motorcykel utanför Ullevi. Motorcyklisten, som inte har koppling till rånet, fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Flera polispatruller och helikopter deltog i sökandet efter rånarna vid lunchtid på fredagen. Detta i området kring Olskroken, där rånarna backat in med en bil i en pantbank.

Vid kvart i elva inträffade samtidigt en olycka i Gårdarondellen, utanför Gårda brandstation.

– Det är en personbil och en mc som gått ihop precis utanför brandstationen, sade Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Mc-förare utan koppling till rånet

Det handlar om en polisbil som kolliderat med mc:n.

– Det har skett i anslutning till rånet. Det enda jag hittills fått uppgift om det i övrigt är att personen på mc:n inte haft koppling till rånet i sig, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS

”En separat utredning”

Polisbilen var under utryckning till rånet, enligt polisen, och ingen polis ska ha kommit till skada.

– Det blir en separat utredning i sig, men har hänt i anslutning till själva larmet.

Mc-föraren fördes till Sahlgrenska, men hade enligt sjukhusets presstjänst endast lindriga skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS