Polisanmälningar efter match mellan skolor

ANNONS
|

Under torsdagen möttes Sjölins gymnasium och Samskolan i en fotbollsmatch på Valhalla idrottsplats, inför kvällens gemensamma skol-kickoff på Valand.

- Det var mycket folk på platsen, och en del ölande. Vi fick in en anmälan 15.21 om bråk. Och supporterpolis var där, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen region väst.

Det tändes bengaliska eldar och rökbomber på åskådarplats före den ena fotbollsmatchen.

- Det skrevs två polisanmälningar, en för misstänkt brott mot ordningsstadgan och en vållande till kroppsskada, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Tidigare fanns det uppgifter om att det uppstått slagsmål på platsen, något som inte stämmer.

- Jag har pratat med supporterpolisen som var på plats som vill förtydliga att det inte var något slagsmål. Vållandet till kroppsskada uppkom när en bengal kastades och träffade en person som fick ett litet brännsår, säger Peter Adlersson.

- Men då det inte fanns något uppsåt att skada någon blir det vållande till kroppsskada.

Brott mot ordningsstadgan handlar om tändandet av bengaler.

- Det är inte tillåtet att tända bengaler inne på en idrottsarena, konstaterar Adlersson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för något av brotten.

GP har pratat med den person som blev skadad. Han är elev på en av skolorna.

- Det handlar om en liten brännskada på axeln som jag fick när det skvätte upp lite glöd från en bengal, men det är knappt man kan kalla det en skada, säger han.

ANNONS

Enligt honom var det inte elever från skolan som tände bengalerna eller rökbomberna utan utomstående personer som kommit dit.

Hur mår du i dag?

- Det är ingen fara med mig.

Mikael Bertilsson, säkerhetsansvarig på Göteborg FC, var på plats under gårdagen. Även om fotbollsklubben inte hade något med gårdagens arrangemang att göra.

- Det var väldigt oroligt på plats, med mycket folk där på båda sidor av planen, säger han.

- Jag kom dit mitt i händelsen och fick jobba lite. Ringde en kontaktperson på supporterpolisen som kom dit, fortsätter han.

Supporterpolisen kom dit för att prata med de inblandade men också för att lugna ner stämningen. Mikael Bertilsson såg att det var en del bengaler men också rökbomber som tändes på läktarplats.

- Men jag uppfattade inte att det var något slagsmål, även om jag vet att det är två polisanmälningar gjorda, säger han.

ANNONS

Samtidigt råder det delade meningar om hur stämningen var på platsen. GP har pratat med en av eleverna som spelade matchen och han menar att det var lugnt.

- Det var en lugn tillställning som varken var aggressiv eller orolig. Det var pyroteknik före matchen som sen spelades utan problem, säger han.

- Bilden av att det var stökigt på plats stämmer inte.

ANNONS