Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Robert Nilsson
Bild: Robert Nilsson

Polis och spårvagn i krock i centrala Göteborg

En polisbil och spårvagn krockade under lördagskvällen i närheten av Vasaplatsen. En polis skadades i olyckan och fick föras till sjukhus.

Larmet om krocken kom in till SOS strax efter 22 på lördagskvällen, som ska ha skett i närheten av Vasaplatsen. Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till platsen.

– Vi har en polisbil som har krockat med en spårvagn. Vi stängde av korsningen mot Chalmers för att sanera vägbanan och plocka bort skräp, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, vid 22.30 på lördagen.

En polis skadad

Vid 22.30 meddelade Västtrafik av polis och räddningstjänst fortfarande var kvar på platsen. Även ambulans befann sig på platsen.

– Enligt yttre trafikledare på plats ska ingen på spårvagnen ha blivit skadad som det ser ut nu. Men tyvärr tycks det vara så att en av poliserna i bilen är skadad, sa Göte Andersson på Västtrafiks störningsjour.

Spårvagnstrafiken mellan Vasaplatsen/Kapellplatsen påverkades under räddningsarbetet, men strax efter 23 meddelade Västtrafik att trafiken åter var igång.

En person fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador.

– En av poliserna är avförd med troligen lindriga skador till sjukhus, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Polisen har inte kännedom om att någon skulle vara skadad på spårvagnen. Polis var kvar på platsen vid 23-tiden för att ta uppgifter och dirigera trafiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.