Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under fredagen påbörjade en kvinna sin förlossning på McDonalds i Nordstan. Strax därefter fördes hon med ambulans till sjukhus.  Bild: Jenny Ingemarsson
Under fredagen påbörjade en kvinna sin förlossning på McDonalds i Nordstan. Strax därefter fördes hon med ambulans till sjukhus. Bild: Jenny Ingemarsson

Polis larmades till McDonalds efter larm om födsel

Under fredagen kom ett larm om en födsel på McDonalds i Nordstan i centrala Göteborg. Polis samt ambulans har kallades till platsen.
– Ambulanspersonalen behöver hjälp från oss att hålla ordning på platsen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

SOS fick larmet från snabbmatsrestaurangen i Nordstan vid kvart i sex på fredagskvällen. Enligt polisen ska det varit mycket folk på platsen.

– Det är tydligen en kvinna som föder barn. Ambulanspersonalen behöver hjälp från oss att hålla ordning på platsen. Det är många som är nyfikna, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Han berättar att ambulansen ska ha tagit med sig mamman och ett barn vid 17.53.

– Men jag vet inte om det är barnet som hon har fött eller om hon hade något annat barn med sig. Det verkar i alla fall som det har gått bra. Det är tur att vi har de här fundamenten i samhället som gör att det fungerar, att man får stöttning när det behövs.

Hur ovanligt är det här?

– Jag har nog aldrig varit med om det.

Har det handlat om någon ordningsstörning bland allmänheten i samband med det här?

– Det vet jag inte. Vi är där och hjälper till och håller ordning. Jag tror att det handlar om att folk är nyfikna. Om folk beter sig illa låter det konstigt.

Anders Höweler, franchisetagare till McDonaldsrestaurangen i Nordstan, skriver i en kommentar att händelsen ska ha gått väldigt snabbt, men efter omständigheterna bra och lugnt till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.