Polis larmades till Backa efter höga smällar

Ett 10-tal polisenheter har varit på plats i Backa under natten efter flera larm om höga smällar.
– Något har smällt helt klart. Men smällar är inte alltid lika med skottlossning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl.

ANNONS
|

Enligt polisen började samtalen om de höga smällarna komma in till polisen omkring 23.30.

– Vi är där nu och letar med 10-12 enheter. Vi kommer att köra detta i botten. Men man ska veta att det ofta smälls fyrverkerier i det här området, säger Morten Gunneng till GP strax vid midnatt.

Hittills har polisen inte kunnat lokalisera varifrån smällarna kommit ifrån.

– Vi har vart där ett bra tag nu utan att hitta något. Men det är ett stort område, så vi fortsätter att undersöka vad det kan ha varit, säger Morten Gunneng.

Under natten inkom även larm om smällar i Frölunda och nordöstra Göteborg, men hittills har man inte kunnat hitta några spår.

ANNONS

– Det går lite epidemi i det där att allt som smäller tros vara skottlossning. Än så länge finns det inget som tyder på det, säger Morten Gunneng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS