Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis larmades om skottlossning

Polisen larmades under fredagskvällen till Storgatan, där flera personer uppgivit att de hörde smällar som lät som skottlossning.

Larmet kom in till polisen 22.42. Flera personer ska ha hört smällar i närheten av Storgatan i centrala Göteborg. Personerna uppgav för polisen att det lät som pistolskott.

Ungdomar flydde på moped

Polisen sökte under kvällen igenom området med flera patruller och polishelikopter. 

– Vi kontrollerade ett antal ungdomar som rörde sig i området på moped. Någon ska även ha slängt ifrån sig mopeden och sprungit från platsen, säger polisens presstalesperson, Hans Lippens.

Enligt Hans Lippens betyder det dock inte att de flyende ungdomarna nödvändigtvis har med den eventuella skottlossningen att göra.

– Nej, det kan vara så att man rör sig i området, hör något, och blir nyfiken. Sedan blir det obehagligt när polisen kommer, säger han.

Ingen gripen 

Enligt Hans Lippens påträffades ingen skadad i samband med händelsen, och man har i nuläget ingen gripen eller misstänkt för det eventuella brottet. Man har heller inte hittat några tomhylsor på platsen.

– Vi har varit i kontakt med flera sjukhus i Göteborgsområdet, men det är ingen som verkar ha fått in någon skottskadad person heller, säger Hans Lippens.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.