Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT, Jonas Lindstedt
Bild: TT, Jonas Lindstedt

Polis knivskuren vid insats

En polis vårdas på sjukhus efter att han blivit knivskuren i samband med en polisinsats vid en urspårad fest i Backa. En man i 20-årsåldern har anhållits. Nu kommenterar regionpolischefen Klas Johansson händelsen.
– Det gör mig uppriktigt förbannad, säger han i ett uttalande.

Det var vid 23-tiden under lördagskvällen som polisen larmades om ett större bråk vid en fest som ska ha urartat på Exportgatan på Hisingen. Ett 30-tal personer ska ha funnits på festen, och fler människor utanför.

– Vi blir larmade till adressen där det är ett större antal personer inblandade i ett bråk, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Flera enheter skickades till platsen där minst en person även ska ha skadats i samband med bråket. Personen omhändertogs av ambulanspersonal.

Väl på plats skulle en polisman dela på några festdeltagare som fortsatte att bråka och blev då attackerad och knivskuren i underarmarna flera gånger, av en beväpnad man.

– Under insatsen så är det en polisman som blir angripen av en gärningsman med kniv. Han skadas och förs till sjukhus med ambulans, säger Magnus Nordqvist.

Ung man anhållen

Polismannen blev allvarligt skadad, men skadorna ska inte vara livshotande. Han vårdas nu på sjukhus.

En man i 20-årsåldern kunde gripas direkt på platsen.

– Vi har även tagit en kniv i beslag, säger Magnus Nordqvist.

Under natten har polisen jobbat med utredningstekniska åtgärder och bland annat utfört en brottsplatsundersökning på adressen.

”Oförsvarbart att ge sig på poliser som gör sitt jobb”

Senare meddelade polisen att den man som greps efter förhör anhållits av åklagare. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Regionpolischef Klas Johansson är mycket upprörd över attacken mot polismannen.

– Att ge sig på en polis som gör sitt jobb är oförsvarbart. Det gör mig uppriktigt förbannad och mycket illa berörd. En av våra poliser blev knivskuren i armen i samband med ett ingripande på Hisingen i går kväll. Han opererades under natten och läget är nu stabilt, tack och lov. Gärningsmannen är gripen och anhållen och de kollegor som var på platsen har tagits om hand och fått stöd för att bearbeta händelsen, skriver Klas Johansson på polisens hemsida.

Ytterligare en anmälan om misshandel har upprättats, gällande den personen som först anträffades skadad efter bråket vid festen. Där har ingen person gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.