Polis jagade rånare genom bostadsområde

Ett väpnat rån inträffade på onsdagsmorgonen i Kungsladugård. Enligt polisen har ännu ingen gripits för brottet.

ANNONS
|

Det var vid åttatiden på onsdagsmorgonen som polisen fick in larmet om ett rån i Kungsladugård i Göteborg. Rånet ska ha inträffat på Carnegiegatan, i närheten av Jaegerdorffsplatsen. Rånaren ska med hjälp av ett pistolliknande föremål ha försökt komma över en persondator. Enligt polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, rör det sig inte om en riktig pistol, utan om en soft air gun.

– Han ska ha hotat till sig datorn med hjälp av vapnet, säger Christer Fuxborg.

Ingen gripen för rånet

Efter rånet ska polisen ha jagat mannen i riktning mot Chapmans torg, men utan framgång.

– Vi har fått personen namngiven, och han är känd av oss sedan tidigare. Men vi har inte hittat honom. Hade vi gjort det så skulle han vara gripen, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Enligt Christer Fuxborg ska gärningsmannen ha kastat ifrån sig en väska i flykten.

– På så vis fick vi tag i vapnet, säger han.

"Såg ut som på film"

Ingen person ska ha skadats i samband med rånet, men en person som blev vittne till jakten på rånaren berättar för GP om händelsen.

– Det var ganska spektakulärt och såg ut att vara på blodigt allvar. Det såg ut som på film, säger vittnet.

Enligt vittnet ska polisen ha jagat rånaren med dragna vapen och ropat efter honom. Men enligt polisen är det fortfarande oklart vilken brottsrubricering som händelsen kommer att få.

– Det jag kan bekräfta är att vi har sprungit efter en person som hade ett vapenliknande föremål, och vi vet vem det är, men han är inte gripen, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

Rånaren bekant med offret

Enligt Jenny Widén är rånaren en minderårig person som är bekant med offret.

– Det är ett lite speciellt ärende. Men rånet har alltså inte skett på öppen gata. Däremot kan man tänka sig att det kan ha sett dramatiskt ut för dem som blev vittne till jakten på den här personen, säger hon.

ANNONS