Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pojke rånad av två gärningsmän

En pojke, som har ADD, blev sent på söndagen utsatt för ett rån av två gärningsmän i Göteborg. – Det var hans mamma som slog larm, säger polisens Christer Fuxborg.

Händelsen inträffade kring 21.30-tiden i närheten av en grundskola i Angeredsområdet. Offret, som alltså är en yngre man, ska ha blivit rånad av två okända killar på lite kontanter. 

– Det dröjde en timme efter händelsen innan larmet kom till oss. Vi vet inte om tillhygge användes, men vi bedömde att eftersom det hunnit gå så lång tid efter att rånet skedde så var det inte skäligt att sätta igång ett sökande efter rånarna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

– Anledningen till det sena larmet var tiden det tog för oss innan vi fick hem honom och lugnat honom. Gärningsmännen ville slå min son och ta hans saker, så när chansen gavs så flydde min son genom skogen och gömde sig. Sedan ringde han mig och vi hämtade honom, berättar pojkens mamma för GP.

– Sedan fick jag även vänta länge i kö till polisens kontaktcentrum för anmälan. De i sin tur kopplade mig till RLC eftersom en patrull ville ta upp anmälan i hemmet, säger mamman.

Offret ska vara fysiskt oskadd.

Tidigare under kvällen, vid 20.15-tiden, skedde ännu ett personrån. Detta i Bergsjön där offret, en man, hotades av en okänd man med ett pistolliknande föremål. Rånaren ska sedan ha sprungit från platsen.

– Han blev av med sin mobiltelefon, vilket gjorde att det dröjde innan han kunde larma oss, säger Fuxborg.

Polisen var dock på plats, men ska inte ha hittat någon som kunde sättas i samband med händelsen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.