Pojke försvann från skola – har nu hittats

Den elvaårige pojke som varit försvunnen har hittats oskadd i Brunnsparken i centrala Göteborg.

ANNONS
|

Pojke saknades efter att inte ha dykt upp på sin skola i Göteborg i morse. Drygt 20 poliser sökte efter pojken, bland annat med hundar och helikopter.

Vid 14-tiden hittades pojken gående i Brunnsparken, enligt polisen.

– Det var en kvinna som hittade honom. Hon tyckte att han såg lite vilsen ut och hade hört talas om försvinnandet och kontaktade oss, säger Andreas Odén. vakthavande polisbefäl till GP.

Han fortsätter:

– Det var väldigt rådigt av henne. Hon tog hand om honom tills vi kom fram. Sedan fick han åka polisbil hem till föräldrarna. Han ska vara helt oskadd fysiskt, säger Andreas Odén.

ANNONS

Larmet till polisen kom 10.50 på måndagen då pojken inte fanns på sin skola i Göteborg.

Polisen drog på stort direkt.

– Det fanns omständigheter i fallet som gjorde att vi vi ville komma igång så fort som möjligt. Vilka omständigheter det handlar om vill jag inte gå in på, säger Andreas Odén, vakthavande polisbefäl till GP.

Han fortsätter:

– Vi hade inledningsvis skäl att tro att han var kvar i närområdet, samtidigt kan förstås en elvaåring röra sig snabbt med buss eller spårvagn. Det blev det senare, vi är väldigt tacksamma för allmänhetens iakttagelser, säger Andreas Odén.

Polisen drog tidigt igång ett stort sökpådrag.

– Det handlade om tio polisiära enheter, drygt 20 man, som sökte efter pojken bland annat med hundar och helikopter, säger Odén.

ANNONS