Peter vill stoppa Västlänken – med en tatuering

Västlänksfrågan är en vattendelare i Göteborgspolitiken. Peter Laesker, medlem i Demokraterna, har nu valt att ta ställning på sitt eget vis.
– Alla mina tatueringar betyder något, och det här med Västlänken är jätteviktigt för mig, säger han.

ANNONS
LocationGöteborg||

"#stoppavästlänken" – den texten möts den som kikar på Peter Laeskers arm av. Inför kommunvalet har han bestämt sig för att ta ställning i frågan kring den intensivt omdebatterade tågtunneln genom att göra en tatuering.

LÄS MER:Svagt stöd för alliansen – trots S-kris i Göteborg

Tatuerarens reaktion: "Självklart"

Peter Laesker är medlem i det nybildade partiet Demokraterna, som tagit ställning mot Västlänken. Han står inte på några listor, men planerar att vara aktiv inför valet den 9 september, genom att diskutera politik och dela ut valsedlar.

Peter Laesker har tagit ställning mot Västlänken med en tatuering.
Peter Laesker har tagit ställning mot Västlänken med en tatuering. Bild: Privat

Han har gjort många tatueringar tidigare, och säger att det är viktigt för honom att de står för något som betyder mycket för honom personligen.

– Alla mina tatueringar gör det. Och det här med Västlänken är jätteviktigt för mig, säger han.

ANNONS

Hur reagerade tatueraren när du sa vad du ville göra?

– Han känner mig sedan tidigare, så han sa bara "självklart". Jag har många vänner och alla känner mig som en person som brinner för det här med att stoppa Västlänken.

LÄS MER:Demokraterna får lågt stöd bland unga göteborgare

"Inte hört något negativt"

Så vitt Peter Laesker vet är det världens enda tatuering i den aktuella sakfrågan som pryder hans arm. Men reaktionerna hos vänner och bekanta sedan han visade upp tatueringen har varit positiva.

– Det har bara varit bra reaktioner, "klockrent" säger många. Jag har inte hört något negativt hittills, säger Peter Laesker.

Han planerar att gå med t-shirt så mycket som möjligt under valrörelsen för att visa tatueringen.

– Jag får försöka, även om det blir ösregn.

Har du funderat på att göra en liknande tatuering i ansiktet så att den syns oavsett väder?

– Haha, nej, det får jag hoppa över. Men då tar jag på mig en Stoppa Västlänken-pin istället, det har jag alltid på ryggsäcken också.

LÄS MER:M utesluter inte samarbete med Demokraterna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS